Önismereti Személyiségfejlesztés

Szeretet, Szolgálat és Szellemiség

alarc
“Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás,
a legfélelmetesebb felfedezés,
a legtanulságosabb találkozás.”
(Márai Sándor: Füveskönyv)
Azok, akik még nem vettek részt belső utazáson, még soha nem néztek önmagukba, nem csendesedtek le és hallották meg belső hangjukat, valószínűnek tartom, hogy azokkal a fenti idézet értelmét nehéz lenne megértetni. Ésszel biztos felfognák – miért is ne? – de igazán csak akkor válik érthetővé, ha átéltek legalább egyszer ilyet.
Az álmok is ilyen utazások lehetnek, bár sokan úgy gondolják értelmetlen kuszaságok, felismerhetetlen összefüggések, melyeknek nem igazán tulajdonítanak jelentőséget, bár mindenkiben ott lappang az a bizonyos kíváncsiság. Ki tud olyan embert mondani a környezetéből, aki még soha nem említette meg az álmát a hangjában furcsa kíváncsisággal, mintha várná a magyarázatot valahonnan?
Az emberek többsége azt hiszi, hogy ő tökéletesen ismeri önmagát, tudja honnan jött és hová tart. Aztán elérkezik a pillanat, amikor „véletlenül” találkozik valakivel, vagy valamivel, vagy olyan élethelyzetbe kerül, aminek hatására elindul egy úton, az ÖNISMERET útján és megváltozik az egész eddigi dolgokba, történésekbe vetett hite. Rádöbben, hogy akit eddig ismert, a halvány lenyomata az igazi „magnak.” Az igazi magnak, aki valójában ő maga.
Ez az út sokszor félelmetes és ijesztő tud lenni, de nem hátrál, továbbmegy, vállalva a zokogásban való kitöréseket, a felismeréseket, melyek olykor megdöbbentőek, de olyan erőt adnak, hogy szinte úgy érezheti, hogy szárnyai nőttek és övé lehet az egész világ. Tudja, hogy tovább kell mennie, mert most már tudja, hogy célja van.

Az önismeret megmutatja, hogy hogyan tudjuk megismerni az utat, hogy honnan jöttünk, megismertet a gyökereinkkel, megérteti velünk és segít megszakítani a történéseket, amelyek, akár generációkon keresztül is kísérik a családtagjainkat. Segít abban, hogy életünket megváltoztassuk és a számunkra legmegfelelőbb döntéseket hozzuk az élet bármely területén.
Én is elindultam ezen az úton és a célom az, hogy egyre több és több embernek mutassam meg az utat segítve őket abban, hogy nyitottan, bátran nézzenek szembe az eléjük gördülő, nehéznek ítélt akadályokkal és találják meg a számukra lehető legjobbnak ítélt megoldást az életükben felmerülő problémákra és egészségesebben még teljesebb életet élhessenek.

Az Önismereti Személyiségfejlesztés, mint terápiás módszer, segít túljutni egy problémán, egy adott kritikus ponton, egy élethelyzeten, mégpedig úgy, hogy a bennünk lévő, tudatos erőforrásokat hozzuk felszínre ennek megoldására. Minden erőforrás bennünk van, ami egy boldog, sikeres és teljes élethez szükséges, csak felszínre kell hozni.
A módszer gyakorlataival gyorsabban és hatékonyabban érhetjük el céljainkat, azzá válhatunk, akivé akarunk. Segít a személyes kapcsolataink fejlesztésében, önértékelésünk javításában, segít túllépni a múltbéli negatív tapasztalatok hatásain. Segít a célokra való összpontosításban.
Átrendezhetjük múltunkat és nekünk tetsző jövőt alkothatunk.

elolab