Nyirokmasszázs

Szeretet, Szolgálat és Szellemiség

Nyirokmasszazs
“Engedd meg magadnak, hogy megérezd…”
A Nyirokmasszázs – másként nyirokdrenázs (drenázs jelentése: folyadékelvezetés, víztelenítés) egy nagyon különleges masszázsfajta. Legfontosabb feladata az immunerősítés és a méregtelenítés. Hozzájárul a sejtek és szövetek regenerálódásához.
Nem a hagyományos értelemben vett, izmokat stimuláló masszázsról van szó. Technikájának különlegessége abban rejlik, hogy lágy, lassú, körkörös, pumpáló, ritmikus mozdulatokkal érintjük a testet. Ezekkel a simogatónak tekinthető fogásokkal a nyirokrendszerre fejtünk ki hatást, felgyorsítva a nyirokfolyadék áramlását, elfolyását. A nyirok feladata, hogy megtisztítsa a szervezetet a különböző toxikus anyagoktól, elhalt sejtektől, vírusoktól, baktériumoktól. A masszázs hatására megszűnik a szövetekben a nyirokpangás, melynek következtében a sejtek anyagcsere hulladéka, salakanyaga , és a szervezetbe jutott mérgek kiürülnek a szervezetből.

A nyirokmasszázs ajánlott :
° azoknak, akik mellműtéten estek át, különösen, ha a hónalji nyirokcsomókat is eltávolították
° műtéti hegek mielőbbi gyógyulása érdekében
° narancsbőr kezelésére, megszüntetésére
° szem alatti duzzanatok eltüntetésére
° alsó végtagi ödémák megszüntetésére
° méregtelenítő, regeneráló- és fogyókúrák kiegészítéseként
° általános immungyengeség, allergiák, visszatérő felső légúti fertőzések esetén
° migrénes fejfájás
° ízületi gyulladások, reuma, csonttörések utáni regeneráció
° ekcéma, nem gyógyuló, nyílt sebek, övsömör esetén.

Nem ajánlott:
° friss trombózis esetén
° pajzsmirigy túlműködésekor
° daganatos megbetegedések és
° legyengült, lázas állapot esetén

A nyirokmasszázs amellett, hogy segítséget nyújt a nyirokrendszer működésében, hat a reflexre és a fájdalomérző reflexpályákra. A vegetatív idegrendszerben aktivizálja a paraszimpatikus részt, melynek hatására létrejön egy nyugodt, kellemes állapot. Az arc kisimul, az arcvonások meglágyulnak. A masszázs után úgy érezheti magát a páciens, hogy nemcsak a teste tisztult, de lelkében, szellemében is újjászületett.
Ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményt legalább 8-10, rendszeresen beiktatott alkalomra van szükség. A rendszeres kezelések következtében a szervezetből távozott mérgek, pangó szövet közti folyadék megszüntetésének hatására a bőr is visszanyeri rugalmasságát, üdeségét, feszességét. Javul a közérzet, kiegyensúlyozottnak, boldogabbnak érezheti magát az, aki ezt a csodát megtapasztalja.
A masszázs a fejen, nyakon, dekoltázson, karokon, lábakon, a hason és a háton, kellemes, halk zene kíséretében és finom masszázsolaj segítségével történik. Időtartama kb. 1 ½ -2 óra. Teljesen fájdalommentes. Javasolt előtte és utána a bő vízfogyasztás.

elolab