Holisztikus Masszázs

Szeretet, Szolgálat és Szellemiség

lótuszpillangóval
“Engedd meg magadnak, hogy megérezd…”
A Holisztikus Masszázs – más néven: test orientált pszichoterápia – egy ringató,
lágy érintéseken alapuló masszázs, ami a testben létrejött blokkokat oldja, megteremtve ezzel az összhangot és harmóniát az egymástól elkülönülten működő test, lélek és a szellem között. Hatására a test, a lélek és a szellem ismét egységet alkot.
A Holisztikus Masszázs oly módon működik, hogy a testben lévő megmerevedett, blokkolt érzelmek a lágy érintések, ringatások, simítások segítségével felszabadulnak. Az emberi lélek a test érintésén keresztül energiát kap, a test elveszíti feszültségét és visszanyeri eredeti rugalmasságát, könnyedségét, sejtszinten áll vissza a harmónia, miközben az anyaméhben megélt kellemes, ellazult állapotot adja át.Szinte kivétel nélkül mindenki “épít”, halmoz blokkokat, ennek oka, az érzelmekből fakadó cselekedet, reakció és a racionális elme közötti diszharmónia, szembenállás.
Hogyan keletkezik a testben blokk?
A keletkező impulzus (energia) elindítana egy folyamatot az emberben, a test megélné, átengedné magán, cselekvés, vagy érzelmi reakció által, de az érzelem és gondolat szembenállása, diszharmonikus működése miatt a folyamat megáll, gátolódik. Mikor ez az energia nem képes átáramlani, távozni a testből, akkor a következő folyamat játszódik le: Mintegy automatizált reflexként, test szerte, az izomzat megfeszítésével (nagyrészt tudattalanul) megakadályozzuk az áramlást és létrejön az ún. blokk. A blokkok oldása lehetővé teszi az ember számára, hogy a testen belül az energia és az érzelmek szabadon áramolhassanak, elindítja az izmok teljes ellazulását és a blokkok testből való kiáramlását. Ami nagyon fontos, hogy a Holisztikus Masszázs lehetőséget ad arra, hogy a jelen problémáinak gyökerét megtaláljuk, helyreállítva ezzel az egészséges, egységes közérzetet, ahol a test, a lélek és a szellem egységben van.
Ajánlható: gerincproblémák, ízületi gondok, stressz, fejfájás, krónikus fáradtság, emésztési problémák, depresszió, félelmek, fóbiák esetén. Ezenkívül erősíti az idegrendszert, fiatalabban tartja a testet, jó serdülőkorban, klimax okozta problémák leküzdésében, terhesség alatt és után. Hatására javul az alvás, mozgáskoordináció, javul a figyelem, emlékezés.
hullam
elolab