Integrált Craniosacralis Biodinamika

Az Integrált Craniosacralis Biodinamika egyedülállóan gyengéd, ezért valóban hatékony és tartós eredményeket hoz a már régóta fennálló és a hirtelen fellépő megbetegedések, problémák esetén. Megelőzésként is rendkívül hatékony testi, lelki és szellemi szinten egyaránt.

A testünk önálló tudattal rendelkezik és képes beindítani a saját öngyógyító folyamatait, állandóan ellenőriz, rendez és felügyel a benne zajló folyamatokat tekintve. És mégis kialakulhat a diszharmónia? Igen, mert ezeket a folyamatokat akadályozzuk meg a magunkkal hozott és blokkok formájában eltárolt beidegződéseinkkel, mintázatokkal, bevésődésekkel.

Az Integrált Craniosacralis Biodinamika kezeléssel az öngyógyító folyamatok beindítására segítünk rá rendkívül finom, nagyon érzékeny, gyengéd kézmozdulatokkal figyelembe véve és ráhangolódva a craniosacralis ritmusra.

Mi is a craniosacralis ritmus?

A testen belül háromféle ritmust különböztetünk meg:

légzési ritmus

szívverés ritmusa

craniosacralis ritmus

A craniosacralis ritmus egy nagyon lassú, finom mozgás (percenként 6-12 ritmus) folyadék mozgás, impulzus, ritmus, amely a cerebrospinális folyadék (gerincvelői folyadék) mozgásának érzete.

A craniosacralis rendszer magába foglalja a keresztcsontot (os sacrum), a gerincoszlopot, a koponyát (cranium), a központi idegrendszert, az ezt átfogó agyi- és gerincvelőhártyát, illetve az agyi-gerincvelői folyadékot (cerebrospinális folyadék).

Az izmainkat, csontjainkat, szerveinket körülveszi egy hártyaréteg, amelyet fasciának, kötőszövetnek nevezünk. Testünket teljes mértékben behálózza, kapcsolatban van szervezetünk részei között, ezáltal támasztékot és formát ad. Ha ez a réteg megfeszül, érezhetjük testünkben a feszültséget, fájdalmat. Az e rétegben meglévő blokkok oldása fontos szempont, mert amikor a fascia fellazul, az idegrendszer, a csont- és izomrendszer, az immunrendszer, a szervek, és a test energiarendszere fellélegzik és teret kap.

A kezelés során ezek a részek vannak ellazítva a craniosacralis ritmusra való ráhangolódással, követve a szervezet természetes hullámait és ritmusát, ehhez igazodva idézi elő, hogy a szervezetben a változások, blokkok feloldódásai megtörténjenek.

A kezelés ruhában, meghitt, csendes, nyugalmas térben történik és kb. 1 órát vesz igénybe.

Ajánlható csecsemőkortól egészen idős korig, illetve kismamáknak a várandósság egész ideje alatt.

Alkalmazási területei:

fejfájás, migrén, álmatlanság, nyak- és hátfájdalom, gerincproblémák, emésztési zavarok,vese-, máj problémák, műtét utánkezelés, immunrendszer problémák, vérnyomás problémák, menstruációs zavarok, meddőség, füllel-torokkal kapcsolatos problémák, állkapoccsal kapcsolatos problémák, légzési panaszok, asztma, lázas állapotok, fertőzések, krónikus fáradtság, depresszió, pánikbetegség, érzelmi traumák, beszéd, nyelés, hangképzési problémák, tanulási nehézségek, hiperaktivitás, autizmus

Gyermekeknél kimondottan ajánlott hiperaktivitás, figyelemzavar, magatartásproblémák, tanulási nehézségek, beszédproblémák, szorongás esetén.